2015 XD130

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2015 XD130
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2015/12/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2170
Peri 0.795
Sumbu semi-mayor 1482
Ékséntrisitas 0.464
Anomali rata-rata 288.8
Inklinasi 33.0
Bujur nodeu rumonjat 253.6
Argumén peri 297.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.5

Ari 2015 XD130 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.464, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�392478.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]